Děti v Novém Jičíně mají hřiště i pro zimní radovánky

7. prosinec 2016

Tři roky čekala nová mateřská školka v Novém Jičíně na vlastní dětské hřiště. Teď je hotové a dětem jej pomáhal otevřít Mikuláš. Na první radovánky ale předškoláci nemusí čekat až do jara. Až napadne sníh, poslouží hřiště jako dráha pro sáňkování nebo bobování.

„V zimě, na to už se nejvíc těšíme, budeme sáňkovat, bobovat. A vlastně každý kout zahrady k něčemu využijeme. Na jaře, v létě, v zimě, na podzim,“ těší se Bohuslava Kleinová, vedoucí učitelka MŠ Dlouhá 56.

Školka vznikla v jednom z pavilonu základní školy před třemi lety, kdy se musela přestěhovat ze staticky narušené budovy v jiné části města. Moderní hřiště stálo půldruhého milionu korun.

„Tři pískoviště, posezení, altánek, různé lezecké prvky, de facto se dělala i úprava dopravního hřiště, dělalo se nové oplocení,“ vyjmenovává vedoucí odboru majetku novojičínské radnice Vladimír Bartoň, co všechno v prostoru vzniklo.

„Máme tady bylinkovou zahrádku, která nám vlastně poskytne mnoho vůní. Děti si můžou bylinky nasadit, osahat, přivonět a nakonec můžou třeba i ochutnávat. Že si uvaříme čaj, přivoníme třeba k levanduli, budeme dělat levandulové polštářky pro maminky,“ pochvaluje si Bohuslava Kleinová.

Hřiště využijí také dospělí. Vzniklo tady totiž ohniště pro odpolední setkávání.

Ohniště s lavičkami pro odpolední slavnosti
autor: Michal Polášek
Spustit audio