Dietoložka Kateřina Cajthamlová přísnost mírní svérázným smyslem pro humor

7. prosinec 2017

Pátečním hostem v našem Radioklubu za účasti diváků a posluchačů byla 8. prosince po 10. hodině lékařka, internistka a psychoterapeutka, moderátorka televizního pořadu Jste to, co jíte - Kateřina Cajthamlová.

Jméno Kateřiny Cajthamlové asi znáte. Internistka, která vstoupila i do mediálního světa jako mentor stravování.

A co je oblíbeným jídlem známé popularizátorky zdravé výživy?

Snad nejraději má syrové ryby, například tatarák z lososa nebo tuňáka. I kvůli tomu má velmi blízko k asijské kuchyni.

Kromě japonského suši si tak pochutnává třeba i na „číně“ z krůtích prsou se spoustou zeleniny, bambusových výhonků a hub šitake.

Nejhorší je hubnout špatně.
Kateřina Cajthamlová

Ale podle Kateřiny Cajthamlová neexistují zdravé a nezdravé potraviny.

„Každá surovina, dokonce i voda, může být škodlivá. Záleží na konzumentovi, frekvenci a dávce. A hodně taky na pocitu viny, který si sami navozujeme. To je to nejhorší,“ tvrdí dietoložka a psychoterapeutka Kateřina Cajthamlová.

Podle ní není důvod vyhýbat se některým potravinám. Tedy pokud je člověk zdravý.

Nejvíc nás, Čechy, prý ohrožuje spěch a stres, který si navíc sami vytváříme. „Nepravidelný jídelní režim je jeden z největších problémů,“ dodává Kateřina Cajthamlová.

A tak ji veřejnost vnímá jako přísnou lékařku, která nekompromisně hodnotí nezdravý jídelníček.

Její specializace má ale širší záběr, a když se s ní pustíte do hovoru, zmíněnou přísnost mírní docela svérázným smyslem pro humor.

Můžeme to společně zažít v pátek 8. prosince 2017 po 10. hodině v Radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici.


Zvětšit mapu

Spustit audio