Dirty Old Dogs. Olomoucká banda se zápalem pro drive v Harendě

30. březen 2017

Hosty poslední březnové Harendy se stali členové olomoucké kapely Dirty Old Dogs. V Ostravě o sobě tito muzikanti dali výrazněji vědět v prosinci, když vyhráli 15. ročník soutěže Boom Cup.

„Za vítězství v Boom Cupu jsme rádi, protože nás posunulo do další soutěže Jump into Colours. Osobně bych si chtěl zahrát na Colours a myslím, že kluci taky. Je to výzva a strašně se na to těším,“ říká v rozhovoru zpěvák a kytarista Tomáš.

Kapela zatím žádné album na kontě nemá, nahrávky ale postupně vznikají. „Písničky natáčíme asi tak co půl roku. Jsou to nějaké střípky, ale album určitě plánujeme,“ dodává Tomáš.


Olomoucká banda Dirty Old Dogs se řadí mezi kapely se silným zápalem pro drive a divokost. Avšak s kontrastním spojením jemných melodických prvků, tvoří zajímavý koncept svého žánru, odkazující se od raných bluesových písní, napříč psychedelickému hard rocku 70. let, sahajících až do grungeových vod šedého Seattlu.
Zdroj: Bandzone

S nápady prý chodí baskytarista Roman. „Přijde do zkušebny, ukáže nějakou basovou linku, a že má text. A už se pak skládají ty písničky,“ popisuje Tomáš. „Na texty je hlavně Tom. Ale jsme ve zkušebně, jamujeme, a když se nám to líbí, tak pokračujeme a něco z toho vznikne,“ doplňuje Roman.

Texty jsou o životě, ale je v nich všechno, jak uslyšíte v rozhovoru Harendy (viz odkaz v úvodu článku). Pořad obsahuje také tři písničky Dirty Old Dogs. Přejeme příjemný poslech!

autoři: tif , Igor Vašut
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.