Divokou honičku s policií řidič zakončil skokem do řeky. Zachránil ho házecí pytlík

22. duben 2021 22:33

Sedmatřicetiletého řidiče Škody Superb honili v havířovských ulicích policisté. Muž se snažil vyhnout kontrole totožnosti. Divoká jízda skončila v toku Lučiny.

Policisté se pokoušeli zkontrolovat totožnost řidiče odpoledne v Havířově-Podlesí. Ten ale vzápětí šlápl na plynový pedál a začal před policisty ujíždět.

„Řidič jel vysokou rychlostí ulicemi města, na zvuková a výstražná znamení k zastavení nereagoval. Pokyny policistů ignoroval a řítil se ulicemi směrem do centra,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že řidič rychlou a bezohlednou jízdou ohrožoval nejenom ostatní účastníky silničního provozu, ale i kolemjdoucí.

Pronásledovaný řidič přejel přes parkoviště, travnatou plochu i cyklostezku

Pronásledování skončilo u řeky Lučiny nedaleko dětského hřiště. Řidič přejel přes parkoviště, travnatou plochu i cyklostezku. Dojel  na sráz, kde mezi stromy skončil v křoví.

„Z vozidla vyskočil a skočil do vody. V toku řeky se držel větve do své záchrany. Muže z vody vytáhli policisté oddělení hlídkové služby pomocí házecího pytlíku a podchlazený byl převezen do nemocnice,“ dodala Viačková.

Během pronásledování i zákroku nikdo nebyl zraněn. „Zasahující policisté při zásahu proti podezřelému řidiči použili donucovací prostředek varovný výstřel i střelbu služební zbraní. Výstřely použili po vystoupení ze služebního vozidla v neobydlené části,“ upřesnila mluvčí pro ČTK.

Spustit audio