Dny NATO nabídnou švédskou historickou letku

25. srpen 2015
Zprávy , Zprávy

Pořadatelé tradičních Dnů NATO finišují s přípravou programu. Také letos chystají pro všechny návštěvníky mošnovského letiště bohatou ukázku armádní techniky i akce pozemních i vzdušných sil z Česka a zahraničí.

Partnerem letošních Dnů NATO bude Švédsko, které představí své nejmodernější i historické stroje. Právě švédská historická letka předvede svou dosud největší účast na Dnech NATO, když představí hned čtyři stroje – letouny Viggen, Draken a Tunnan a Saab 105, který bude plnit funkci podpůrného letounu. Informuje o tom oficiální web akce www.natodays.cz.

Americká armáda pak pošle po roce znovu konvertoplán Ospray, který vloni ohromil návštěvníky. Letos si zřejmě návštěvníci budou moci konvertoplán prohlédnout na statické ukázce po celou dobu trvání akce.

„Jeho účast je výbornou zprávou nejen pro letecké nadšence, neboť účast Osprey na veřejných show je v Evropě stále velmi výjimečná,“ uvádí na webu Zbyněk Pavlačík z Jagello 2000, které je hlavním organizátorem akce.

Dny NATO se na Letišti Leoše Janáčka Ostrava letos uskuteční 19. a 20. září. Podrobnosti a program akce najdete na www.natodays.cz.

autoři: tif , stj
Spustit audio