Do chladničky, do mrazničky nebo zavařit. Tak se dají uchovat vlašské ořechy

Vlašské ořechy nesmí chybět v tradičních českých koláčích a moučnících. Proto je dobré mít je vždy po ruce a to nejlépe vyloupané, nezaberou tak mnoho místa. Aby se do nich nedostala plíseň ani moli, nezapomeňte na jejich správné skladování. 

Několik měsíců vydrží bez problémů v chladničce. Celý rok je uchováte v mrazničce a nejdéle vydrží zavařené. Stačí vyloupanými ořechy naplnit menší sklenice, které je nutné vložit do zavařovacího hrnce tak, aby byly zcela ponořené a nejlépe ještě zatížené. Zavařují se asi hodinu a půl na 85 stupňů Celsia. Po vychladnutí je dobré je skladovat na temném, suchém a chladném místě. Právě takto uskladněné budou připravené nejenom na letošní, ale určitě i na příští Vánoce.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio