Do chladničky, do mrazničky nebo zavařit. Tak se dají uchovat vlašské ořechy
Vlašské ořechy nesmí chybět v tradičních českých koláčích a moučnících. Proto je dobré mít je vždy po ruce a to nejlépe vyloupané, nezaberou tak mnoho místa. Aby se do nich nedostala plíseň ani moli, nezapomeňte na jejich správné skladování.
Několik měsíců vydrží bez problémů v chladničce. Celý rok je uchováte v mrazničce a nejdéle vydrží zavařené. Stačí vyloupanými ořechy naplnit menší sklenice, které je nutné vložit do zavařovacího hrnce tak, aby byly zcela ponořené a nejlépe ještě zatížené. Zavařují se asi hodinu a půl na 85 stupňů Celsia. Po vychladnutí je dobré je skladovat na temném, suchém a chladném místě. Právě takto uskladněné budou připravené nejenom na letošní, ale určitě i na příští Vánoce.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.