Do Jeseníků se po víc než dvou měsících vracejí turisté

27. květen 2020 11:49

Provozovatelé hotelů a penzionů v Jeseníkách začali díky dalšímu uvolnění koronavirových opatření ubytovávat první turisty. Mnozí z nich chtějí vyčerpat vouchery, které si koupili už dřív.

Čtěte také

„Najíždějí další hosté, takže do víkendu se nám zaplní skoro celý hotel,“ popisuje recepční jednoho z hotelů v Lipové Lázních Kristýna Štefančíková. Na letní prázdniny je jeho kapacita takřka zcela obsazená.

Mezitím, co recepční odpovídá po telefonu dalším zájemcům o pobyt, dvojice servírek Petra a Vlasta dezinfikuje restauraci po snídani. „Po jídle, po obědě, po večeři, prostě pořád. Zatím to jde, protože je tady málo lidí. Ale my to zvládneme,“ shodují se.

Omezený provoz v jeskyních

Tajemné prostory Jeskyně Na Špičáku

První návštěvníky v nové sezoně přivítaly jeskyně Na Pomezí a Na Špičáku na Jesenicku. I tam turisté musí dodržovat jistá hygienická pravidla. A protože se snížil i počet lidí ve skupině, můžou si zájemci nově koupit vstupenky elektronicky. Systém se zatím testuje.

„Nabíháme jako celá správa jeskyní na prodej vstupenek online. Na Špičáku jsme si zvolili jeden vstup denně, a to v 11 hodin – každý den pro deset osob. Už ráno při zapnutí počítače budeme vědět, kolik lidí má zakoupenou vstupenku,“ upřesnila vedoucí správy Jeskyně Na Špičáku Evelyna Vozábalová

autoři: Andrea Švubová , tif
Spustit audio

Související