Do pátku mohou lidé připomínkovat plánované změny v železniční dopravě

28. červenec 2020

V pátek 31. července vyprší lhůta pro připomínky k pravidelným změnám vlakových jízdních řádů. V Libereckém kraji spravuje veřejnou dopravu společnost KORID LK, která na svém webu uvádí návrh plánovaných úprav železničních jízdních řádů. Ty začnou platit od 13. prosince letošního roku.

Nejvíc změn připravuje krajský koordinátor dopravy u lokálních linek, konkrétně například u večerních vlaků linky L3 na trati mezi Libercem a Hradcem Králové. Jízdní řád některých vlaků se má posouvat až o dvacet minut. V Turnově se kvůli tomu připravují změny také v autobusových linkách odjíždějících z tamního terminálu. U linky L2 mezi Libercem a Ústím na Labem by podle nového jízdního řádu měl první vlak přijíždět o dvacet minut dřív.

Navrhované změny v jízdních řádech zájemci najdou na stránkách Integorvaného dopravního systému IDOL, který řídí krajská společnost KORID LK. Připomínky mohou lidé zasílat prostřednictvím webového formuláře, na e-mail info@korid.cz nebo písemně na adresu: KORID LK, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec.

autoři: jij , reČRoL | zdroj: Korid LK
Spustit audio

Související