Do play off vstupují hokejisté Třince a Vítkovic

20. březen 2019

Nejméně čtyři vyprodaná utkání nabídne čtvrtfinále hokejového play off mezi Třincem a Vítkovicemi. Regionální derby bude mít pořádný náboj. Začíná se už dnes v 17:00 v třinecké Werk Aréně.

„Je tam obrovská ofenzivní síla, jsou velmi silní v přesilovkách, je to mužstvo nabité hvězdami. Vytuněné mužstvo,“ popisuje vítkovický trenér Jakub Petr třineckého soupeře.

Navíc se Ocelářům po měsíční absenci kvůli zranění vrací do sestavy zkušený útočník Martin Adamský. Cítí se prý dobře. „Trénuji s týmem, ve středu nastupuji, takže fit. Pauza byla trošku delší, ale makal jsem, takže to tempo rychle nahoním zpátky, si myslím,“ říká hráč.

Adamský je jedním z pěti současných hráčů Třince, kteří byli u zisku mistrovského titulu v roce 2011. Tehdy porazili Oceláři ve finále právě Vítkovice. Vzpomínky jsou živé. „Člověk, který vyhraje titul a navíc v derby, má vzpomínky na celý život. Teď máme ale před sebou další výzvu,“ říká Adamský.

Mistrovský titul s Třincem tehdy získali i dva hráči Vítkovic – útočník David Květoň a obránce Josef Hrabal. Ten posílil ostravský tým z Pardubic v průběhu sezony a na derby se mimořádně motivuje.

Vítkovičtí hokejisté jsou v play off. Sérii s pražskou Spartou ovládli 3:1

Momentka ze zápasu mezi Spartou a Vítkovicemi

Hokejisté Vítkovic potvrdili roli favorita v předkole play off. Druhé utkání na Spartě už totiž dokázali vyhrát, získat rozhodující třetí vítězství a postoupit do čtvrtfinále play off.

„Je to odměna pro mě osobně za to, jak jsme zvládli sérii se Spartou. Moc se na to těším. Každý zápas, který jsem proti nim odehrál v Pardubicích nebo i tady – prostě je to pro mne motivace navíc,“ říká Hrabal.

Z vítkovického i třineckého pohledu se zdá, že regionální rivalita je ta největší. Ale brankář Vítkovic Patrik Bartošák, který možná po sezoně přestoupí právě do Třince, to vidí jinak. „Ostravu a celý tento kraj určitě v srdci mám, tudíž za mne je určitě daleko více nenáviděný soupeř Sparta. Samozřejmě Třinec je rival vítkovický. Myslím si, že ostravští fanoušci můžou být rádi, že během čtvrtfinále uvidí Třinec a v předkole už viděli Spartu,“ doplňuje Bartošák.

Série začne ve středu a ve čtvrtek od 17 hodin dvěma zápasy v Třinci. V neděli a v pondělí se bude hrát ve Vítkovicích.

autor: ddp
Spustit audio