Dobrovolní hasiči v Chotěbuzi budou mít opravenou zbrojnici

15. září 2020

Vedení Chotěbuzi opravuje zbrojnici dobrovolných hasičů. Byla už v katastrofálním stavu. Pro místní lidi má ale nostalgickou hodnotu, proto se ji obec rozhodla nezbourat. Kvůli opravám teď nemůže vyjíždět ani místní zásahová jednotka.

Kolem hasičské zbrojnice je stavební oplocení a samotná budova je o polovinu menší. Chybí na ní věž. „Věž jsme kompletně celou demontovali, rozhodli jsme se opravit i celou střechu. Zjistilo se totiž, že veškeré dřevěné konstrukce byly prolezlé dřevokazným hmyzem, houbami a plísněmi,“ říká starosta Chotěbuzi David Harok (ČSSD).

Než obec opravu zbrojnice dokončí, musí být místní jednotka vypsána z výjezdů. Dobrovolní hasiči už se ale na novou budovu těší, mezi nimi i Jakub Mišun. „Střecha už výměnu potřebovala. Jsme všichni zvědavi, jak to bude vypadat. Těšíme se všichni,“ dodává Mišun.

Dělníci mají za sebou na zbrojnici první měsíc práce a další dva je ještě čekají. Teď mají před sebou stavbu nové střechy a instalaci osmimetrové věže. Oprava stojí 1,5 milionu korun a přispěl na ni i kraj.

Spustit audio

Související