Dominance hokejistů Třince pokračuje. Oceláři vybojovali čtvrtý titul v řadě

28. duben 2023 20:04, aktualizováno

Hokejisté Třince získali čtvrtý mistrovský titul v řadě. V šestém finálovém zápase využili třetí mečbol a Hradec Králové porazili 4:1, celkově sérii ovládli 4:2 na zápasy.

Slezský tým přepsal historii, když jako vůbec první tým v historii došel z předkola play off až ke zlatým medailím.

Hokejisté Třince jsou šampiony extraligové sezony 2022/2023. Mistrovský titul získali počtvrté v řadě

O úvodní branku utkání se postaral ve 14. minutě třinecký obránce Martin Marinčin. Hosté vyrovnali ve třetí třetině zásluhou beka Mislava Rosandiče. O čtvrtém mistrovském titulu v řadě Oceláři rozhodli v závěrečných čtyřech minutách. Vítěznou branku vstřelil v čase 56:43 útočník Libor Hudáček. Při power-play Hradce Králové se trefili útočníci Andrej Nestrašil a Marko Daňo.

Oceláři v cestě za titulem postupně vyřadili v předkole play off Litvínov 3:0, ve čtvrtfinále přehráli Spartu 4:2 na zápasy, v semifinále si poradili s Pardubicemi 4:3 na zápasy a ve finále udolali Hradec Králové.

Oceláři získali celkově páté zlato. Při současném vítězném tažení nepustili nikoho na trůn už od roku 2019. Sezonu předtím končili jako poražení finalisté. Od té doby vyhráli 13 sérií po sobě. V roce 2020 se extraliga nedohrála kvůli pandemii koronaviru.

Trenér Třince Zdeněk Moták s trofejí pro mistra extraligy

Produktivitu play off ovládl Růžička

Útočník Martin Růžička z mistrovského Třince vyhrál produktivitu play off hokejové extraligy potřetí v kariéře. Sedmatřicetiletý kanonýr si připsal ve 22 zápasech 17 bodů a s devíti brankami byl i nejlepším střelcem. O bod předčil spoluhráče Andreje Nestrašila a Daniela Voženílka, kteří shodně vstřelili po šesti gólech a s 10 asistencemi se podělili o pozici nejlepšího nahrávače.

V play off už Růžička kraloval kanadském bodování v letech 2011 a 2019, kdy Oceláři také získali titul.

Třinec doplní Vítkovice a Pardubice v Lize mistrů

Třinečtí šampioni si zajistili poslední třetí volné místo pro českou extraligu v nadcházejícím ročníku hokejové Ligy mistrů. V soutěži doplní vítěze základní části Pardubice a druhé Vítkovice. Oceláři skončili po základní části šestí a jako první celek v historii domácí nejvyšší soutěže došli z předkola play off až k titulu. V devátém ročníku Ligy mistrů se představí poosmé. Chyběli pouze v sezoně 2016/17.

Pardubice a Vítkovice budou hrát Ligu mistrů shodně počtvrté. V minulém ročníku startovaly vedle Třince pražská Sparta a poražený finalista extraligy Hradce Králové, který se jako jediný dostal do play off a vypadl ve čtvrtfinále se švýcarským Zugem.

Třinec se stal posledním 24. účastníkem Ligy mistrů, která oproti minulému ročníku o osm mužstev zeštíhlila. Základní skupiny se budou losovat v dějišti mistrovství světa v Tampere ve středu 24. května v 16:00 SELČ.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související