Druhé kolo senátních voleb bude v Moravskoslezském kraji ve třech obvodech

24. září 2022 21:55, aktualizováno

Příští týden budou o přízeň voličů usilovat dvojice postupujících z prvního kola v obvodech 73 Frýdek-Místek, 67 Nový Jičín a 70 Ostrava-město. V obvodu 64 Bruntál vzešel senátor už v prvním kole.

Čtěte také

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Frýdek-Místek postupují lékař Zdeněk Matušek (ANO) a náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny (ODS). V obvodu Nový Jičín to jsou Jaromír Radkovský (ANO) a Ivana Váňová (KDU-ČSL), v Ostravě pak Zdeněk Nytra (ODS) a Miroslav Antl (za ANO).

V Bruntále post senátora už v prvním kole obhájil lékař Ladislav Václavec (ANO).

S kandidáty, kteří postoupili do druhého kola, uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava 25minutové „duely“ – vysílat je budeme v úterý 27. září (Ostrava) a ve čtvrtek 29. září (Nový Jičín a Frýdek-Místek) vždy po 18. hodině. Moderovat bude Jan Bumba.

Frýdek-Místek

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Frýdek-Místek postoupili lékař Zdeněk Matušek (ANO) a hejtmanův náměstek Stanislav Folwarczny (ODS). Matušek získal 42,33 procenta hlasů, druhý Folwarczny dostal 31,83 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledku sčítání na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 37,61 procenta voličů, o hlasy usilovalo šest kandidátů.

Nový Jičín

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Nový Jičín postoupili Jaromír Radkovský (ANO) a Ivana Váňová (KDU-ČSL). Radkovský získal 28,56 procenta hlasů, druhá Váňová 21,31 procenta hlasů. Druhé kolo se koná za týden. Voleb se zúčastnilo 42,69 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů.

Ostrava

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Ostrava-město postoupili senátor Zdeněk Nytra (ODS) a Miroslav Antl (ANO). Nytra má nyní 25,61 procenta hlasů, druhý Antl má 22,41 procenta hlasů. Sečteno je nyní (v 22:45) 95,93 procent. Druhé kolo se koná za týden. Voleb se zúčastnilo přibližně 35,98 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související