Dva góly Filla, skvěle chytající Laštůvka. Baník porazil Slavii 2:1, přestože hrál většinu zápasu v deseti

30. září 2018 20:25

Fotbalisté Ostravy porazili v 10. kole první ligy vedoucí Slavii Praha 2:1. Baník uspěl navzdory tomu, že od 15. minuty dohrával utkání bez vyloučeného kapitána Milana Baroše, který viděl červenou kartu po intervenci videorozhodčího. Na první gól Martina Filla ještě odpověděl Miroslav Stoch, druhá Fillova trefa v nastavení první půle už ale byla vítězná.

Slavistický kouč Jindřich Trpišovský postavil základní sestavu poněkud nečekaně bez klasického útočníka, ale o hlavní vzruch se v první čtvrthodině postaral domácí forvard a kapitán Baroš. Po presinku a akci Holzera s Hrubým se objevil v šesté minutě v první vyložené šanci, ale jeho technickou střelou k tyči Kolář s problémy vyrazil.

Pak do zápasu vstoupil videorozhodčí. Sudí Berka nejprve Barošův zákrok loktem na Součka ve výskoku ocenil žlutou kartou, ale po přezkoumání situace na videu změnil verdikt na červenou kartu a domácí v 15. minutě poslal do deseti.

Opava jedná s francouzským investorem o vstupu do fotbalového klubu

SFC Opava

Nový vyhřívaný trávník sice na opavském stadionu ještě neleží, ale tamní fotbalisté už vědí, kdy na něm odehrají první zápas. Bude to 12. října v domácím poháru proti Jihlavě. A do konce října by mohla Opava mít i nového majitele.

Záhy však naprosto nečekaně jako první udeřili Ostravané – ze standardní situace se po centru Holzera hlavou z malého vápna trefil Fillo.

Slavia si v početní převaze ovšem vytvořila velkou územní převahu. Po Šindelářově podskočení balonu měl nejprve šanci Traoré, ale Laštůvka jeho umístěný pokus k tyči dokázal vytáhnout. O čtyři minuty později ale neměl nárok - Baluta hlavou sklepl míč do druhé vlny na Stocha, který volejem propálil vše před sebou.

Sešívání měli nadále v poli navrch, domácí však držel výborný Laštůvka, který zhatil hlavičku Součka. Už v nastavení přišel navíc druhý nečekaný úder Baníku - Holzer zachytil na polovině hrací plochy přihrávku Součka, rozběhl na pravém křídle Filla, který křížnou přízemní střelou znehybnil Koláře.

Slavia do druhé půle do boje poslala Mešanoviče, který měl zanedlouho vyrovnání na kopačce. Avšak Laštůvku zblízka neprostřelil. Hostující tlak byl stále výraznější, ovšem Laštůvka k nepřekonání. V 58. minutě zázračně zlikvidoval tutovku Baluty.

Převaha Pražanů v závěru sklouzla do stereotypu. Domácí sice zatlačili před Laštůvku, ale ve finální fázi chyběl nápad a se všemi centry si ostravský gólman poradil. Ze zcela ojedinělé akce provětral hostující defenzívu Hrubý, ale jeho ránu Kolář kryl.

V nervózním závěru byl šest minut před koncem vykázán na tribunu ostravský kouč Páník, ale Slavia už s porážkou nic nesvedla. Na poslední okamžiky šel do vápna i gólman Kolář, ale obětavě hrající Ostrava vítězství ubránila.

zdroj: ČTK
Spustit audio