Exhibiční utkání sledge hokejistů rozhodly až nájezdy. Před paralympiádou byli hráči opatrní

15. únor 2018

Jak se hraje sledge hokej, neboli hokej v sedě pro hendikepované, ukazovali ve středu v rámci Olympijského festivalu v Ostravě týmy Studénky a Zlína. Během hodiny hry a tří exhibičních třetin ale gól nepadl a rozhodovat tak musely až samostatné nájezdy.

Kapitán české reprezentace a Zlína Zdeněk Šafránek uznal, že hráči chtěli nabídnout divákům více povedených kombinací a střel, ale nakonec se ukázala soutěživost a urputnost.

„Dnes to moc nešlo. S klukama jsme se delší dobu neviděli, nebyli jsme tak sehraní, nevycházelo nám to, jak jsme chtěli. Prostě se nám to nepodařilo. Ale brali jsme to s nadhledem – máme před sebou přece jenom velkou akci, paralympiádu, takže jsme se nikdo nechtěli zranit,“ vysvětloval po utkání Šafránek.

Také jeho protějšek ze Studénky Tomáš Mlčák čekal, že bude zápas hezčí. „Bohužel pro diváky se to nějak bránilo, což bych nečekal při exhibičním utkání. Ale žádné mužstvo očividně nechtělo prohrát. Obě strany to braly moc prestižně,“ poznamenal Mlčák.

Nakonec rozhodovaly za stavu 0:0 až samostatné nájezdy a v nich byla dvakrát úspěšná Studénka, zatímco Zlín jen jednou.

Zlínský brankář velkou šanci hráčů Studénky chytil

Hned několik hráčů, kteří se ukázali ostravskému publiku, bude v březnu reprezentovat na paralympiádě v Koreji. Kapitánem bude právě Zdeněk Šafránek.

„Těšíme se hodně. Ve skupině máme Ameriku, domácí Jižní Koreu a Japonsko. A hned první zápas, co nás čeká, hrajeme proti Koreji. Myslím, že se můžeme měřit i s domácími, i když ti to teď berou hodně profesionálně a mají to i hodně finančně ohodnocené, takže makají dobře. Musí se nám ten první zápas povést a pak zdolat ještě Japonsko, abychom se mohli radovat z nějakého semifinále,“ vypočítává Šafránek.

Kapitán české reprezentace a Zlína Zdeněk Šafránek

Studénka bude mít v Koreji jednoho zástupce. „ Z našeho týmu je to náš gólman, což je nám velkou poctou. A co naši uhrají? Mohlo by to tam cinknout,“ věří v medailový návrat Tomáš Melčák přezdívaný Bizon.

autor: ddp
Spustit audio