Fasády, nemoci papoušků, sběratel hasičských přileb

18. červenec 2009

Z čeho si můžete udělat ty nejlepší marmelády či šťávy? To vám prozradí Eduard Hrubeš a jeho "hobby tým" ve 137. díle poradny pro kutily, zahrádkáře, chovatele, chataře a chalupáře. Chystáte se na rekonstrukci vašeho domu? I v tomto případě jste na správné adrese. Dozvíte se, z čeho všeho můžete vytvořit vašemu domu omítku...

Ovoce ideální na zavařování
Zřejmě každý zahrádkář chce mít na zahradě rybíz, angrešt nebo jostu. Právě z těchto bobulek jsou totiž nejlepší marmelády a šťávy, ale také buchty. Více zjišťovala redaktorka Soňa Jindrová.

Hasičské přilby
Do Hobby magazínu patří také portréty zajímavých sběratelů. Tím bezesporu je Milan Krchov, který před 30 lety začal sbírat nejrůznější předměty související s hasiči a hasičskou historií. Ať už jsou to odznaky, přilby, nášivky, knoflíky nebo modely vozů požární ochrany. O jeho sbírce přileb z různých koutů světa si ním povídal Jan Zítka.

Fasáda
Z čeho všeho můžeme vytvořit našemu domu nový kabát, neboli fasádu? Hodí se na každý dům barevná hladká? A jaké druhy fasád vlastně existují? To jsou otázky, na které vám odpoví Soňa Jindrová.

Nemoci a prevence u papoušků
Co trápí majitele papoušků a exotického ptactva? Mimo jiné nemoci a zdravotní problémy jejich mazlíčků. O tom a o důležité prevenci nám poví Antonín Vajdl, chovatel z pražské ZOO.

Dobrá rada na závěr
Myslet na politý ubrus červeným vínem se prý má předem. Proto si před jeho konzumací připravte sodovku a hned po té nemilé příhodě červenající ubrus polijte. Přebytečnou tekutinu vysajte papírovým ručníkem a ubrus vyperte v saponátu na koberce.

Spustit audio