Fauna trhy v Ostravě, Včelařské slavnosti, Tajemný hrad Sovinec... Vyberte si z našich tipů

26. srpen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Svět ptačí říše. To je téma letošního dvoudenního Řezbářského sympozia, které startuje v 9 hodin dopoledne v ostravských Komenského sadech. V místech poblíž lávky, z parku směrem na Kamenec, budou tvořit řezbáři i řezbářky z kusů dřeva své sochy a lidé je budou moci pozorovat při práci. Navíc je čekají i tvůrčí dílničky.

Ve Štramberku vystoupí v rámci kulturního léta písničkář, skladatel a textař Josef Pepa Nos. Koncert zazní od 18 hodin v Amfiteátru pod Starou věží, případně za nepříznivého počasí ve štramberském Kulturním domě.

Večer bude v Novém Jičíně patřit koncertu legendární kapely Laura a její tygři, která to rozjede na Masarykově náměstí od 20 hodin.

Zámecký park v Paskově se promění v Letní kino, kde se od osmi večer bude promítat nový český film Srdce na dlani.

Běh Zoo Ostrava pro gibony

A zapojit se můžete od 18 hodin do Běhu Zoo Ostrava pro loskutáky. Běží se na tratích v přírodním areálu zoologické zahrady, nejedná se ale doslova o závod, zváni jsou všichni – včetně rodičů nebo prarodičů s dětmi i kočárky.

Sobota

Návštěvníkům se zámek Fryštát otevřel po důkladné rekonstrukci v roce 1997

Zámek v Karviné-Fryštátě láká na Hradozámeckou noc. Návštěvníci zažijí v netradiční čas prohlídky zámku, které stejně tak neobvykle povedou od sklepa až po půdu. V době od 20 do 23 hodin budou mít zájemci také možnost se projet kočárem rozlehlým zámeckým parkem.

Plackový festival si nenechte ujít v Bukovci na Frýdecko-Místecku, kde probíhají oslavy Dne obce. Kromě dobrého jídla a placek na nejrůznější způsoby vystoupí v kulturním programu u Obecního úřadu bavič Zdeněk Izer, zpěvačka Ilona Csáková a kapela Lipka.

Rocktherapy 2022. To je benefiční festival na pomoc zrakově postiženým, který můžete od 15 hodin navštívit v areálu Letního kina v Orlové. Na pódiu se mimo jiné představí kapely Eufory, Limetall a Doga.

Jelen, ilustrační foto

Rožnovské Valašské muzeum bude od 9 do 18 hodin patřit akci s názvem Myslivosti zdar! Návštěvníky čeká myslivecká kynologie, ukázky loveckých signálů i zvukové záznamy - například jelenů v říji.

Neděle

Na ostravské Výstaviště Černá louka jste zváni na Fauna trhy. Akce, která potrvá od 8 do 12 hodin, nabídne vše pro akvaristy, teraristy, chovatele ptactva, králíků i psů a koček.

Zpestřit si neděli můžete některým z Promenádních koncertů. Zatímco Lašský dechový orchestr vystoupí už v 15:30 v Národním parku ve Štramberku, Silesian Dixie Band potěší své příznivce od 16 hodin v Sadech Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku.

Včely

Včelařský naučný areál v Chlebovicích zve na Včelařské slavnosti. Návštěvníci budou moci ochutnat medové dobroty a navštívit jak zahradu plnou dřevin, rostlin a včelích úlů, tak i Včelařské muzeum. K poslechu i tanci zahraje navíc všem od 14 hodin kapela Sedl Band.

Chvíle plné dobrodružství a romantiky můžete zažít na akci s názvem Tajemný hrad Sovinec. Od 9 do 18 hodin vás čekají netradiční prohlídky, které poodhalí středověkou kuchyni a život dávných předků i tajemnou a místy temnou minulost hradu Sovinec.

Spustit audio