Festival Dream Factory Ostrava nabídne více scén a dvě verze Spalovače mrtvol

19. květen 2017
Zprávy , Zprávy

Divadelní festival Dream Factory Ostrava se letos rozroste o nové scény. Činoherní soubory z Česka, Slovenska i Polska budou hrát na 20 místech v Ostravě. Akce se uskuteční od 30. května do 4. června.

Činoherní budou hrát hlavně v Divadle Petra Bezruče nebo na dole Hlubina. Festival začíná 30. května a několik inscenací se podle ředitele festivalu Tomáše Suchánka letos nově odehraje i v bývalém Hotelu Palace.

„Přišli jsme na něj tak, že jsme hledali prostor pro uvedení inscenace Olga (Horrory z Hrádečku) pražského Divadla Letí. A řekli jsme si, že když už tady budeme hrát, tak bychom z toho udělali jednu z našich scén,“ vysvětlil Suchánek.

Novinkou bude i hra pro jednoho diváka. Příběh dvou mikroloutek budou jednotliví diváci sledovat průzorem.

„Jde o inscenaci μSputnik, která se bude hrát na čtyřech místech – u Bezručů, na Hlubině, v rozvodně ČEZu v Kunčicích a také v Hospicu svatého Lukáše. Trvá dvanáct minut a diváci se musí objednat na konkrétní hodinu,“ dodává Suchánek.

Festival také nabídne hned dvě verze legendární hry Spalovač mrtvol. Uvede jednak inscenaci Divadla Petra Bezruče, na samotný závěr přehlídky se pak bude hrát inscenace v podání herců Národního divadla. Pořadatelé plánují, že uvedou i slavný film, ve kterém hlavní roli ztvárnil Rudolf Hrušínský.

Další informace včetně podrobností o programu akce najdete na webu Dream factory Ostrava.

Dream Factory Ostrava 2017
autoři: tif , Klára Kohutová
Spustit audio