Festival Palouka bude ve znamení bigbeatu a pop-rocku

17. červenec 2005
Zprávy , Zprávy

Především bigbeatovou a pop-rockovou hudbu nabídne návštěvníkům první ročník podhorského festivalu Palouka 2005. Uskuteční se 30. července v areálu Kamenité pod horou Prašivá ve Vyšních Lhotách na Frýdeckomístecku. Vrcholem festivalu má být vystoupení ostravské kapely Buty.

Na festivalu se představí šest regionálních kapel. Nechybí mezi nimi například skupina Najzar z Dobré u Frýdku-Místku, která byla semifinalistou letošního ročníku hudební soutěž Coca-Cola PopStar. Představí se také Downbelow nebo skupina RK 130, která má zkušenosti s koncertováním v Anglii a na velkých festivalech.

"Bonbónek pro návštěvníky bude určitě Beatless - revival legendárních Beatles, který tvoří z poloviny dívky," upozornil dramaturg festivalu David Stypka.

Logo

Skupina Buty na festivalu kromě svých největších hitů zahraje i písně z připravované desky, jejíž vydání je plánováno na podzim. Organizátoři festivalu, který začíná ve 14:00, slibují velmi kvalitní zvuk a díky částečně krytému areálu konání festivalu za každého počasí.

"Hudební festival Palouka 2005 má být první a pilotní ročník akce, která se má v dalších letech postupně rozrůst až na velký open-air festival," slibuje si dramaturg Stypka.

autor: tif
Spustit audio