Firma Vítkovice Heavy Machinery částečně obnovila výrobu, bude ale propouštět

31. březen 2020 04:30

Společnost Vítkovice Heavy Machinery v Ostravě obnovila provoz těžké mechaniky. V blízké době by měla začít také výroba v ocelárně.

Firma je od 19. března v úpadku. Postupně se ale podle vyjádření společnosti daří obnovit dodávky energií. Zároveň se ale chystá propouštění zaměstnanců. Celkem firma počítá se zrušením 350 pracovních míst.

Po těžké mechanice a ocelárně by se mělo opět pracovat také v kovárně a obručárně. Všichni podle vedení firmy ale práci zpátky nedostanou kvůli nutné reorganizaci. Třeba ve slévárně.

Vítkovice Heavy Machinery jsou producentem ocelí a výrobků z nich. Jednou už v úpadku skončily, před dvěma lety, kdy firma ještě patřila do strojírenského holdingu ostravského podnikatele Jana Světlíka.

Během reorganizace tehdy firmu postupně převzala společnost SPV VTK zakladatele holdingu Czechoslovak Group Jaroslava Strnada. Díky tomu, že do společnosti vložil peníze a zajistil její financování, mohl podnik obnovit výrobu. Nyní je většinovým vlastníkem Strnadův holding CE Power Industries.

autor: Martin Knitl
Spustit audio

Související