Tak se dělá muzika! Podívejte se, jak legendární Fleret v Ostravě natočili bilanční 2CD

4. říjen 2022

Legendární valašská skupina Fleret už se chystá na oslavy 40 let a ke kulatému výročí chystá i nové 2CD největších hitů kapely. Natáčení se odehrálo živě před publikem a kamerami.

lereti koncertovali a zároveň natáčeli své nové dvojalbum v Českém rozhlase Ostrava po dva večery. V pondělí 3. října se ve Studiu 1 sešli vybraní hosté, o den později pak za přítomnosti kamer a přímého přenosu obecenstvo, které si kapela nemohla vynachválit.

Teď muzikanty čeká ještě pár dní práce v režii, míchání a výběr lépe nahraných skladeb, případně drobné dohrávky a dodělávky. Hotová nahrávka pak bude slavnostně pokřtěna začátkem jara v pražské Lucerně.

Fleret můžeme už celkem jednoznačně zařadit mezi tuzemské hudební legendy. Kapela během 39 let natočila víc než 18 alb a může se pochlubit téměř 180 písničkami, přičemž nejedna z nich zlidověla. Fleret proslul také svou spoluprací se zpěvačkou Jarmilou Šulákovou, zejména v 90. letech.

Jarmila Šuláková s kapelou Fleret

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.