Fotbalisté Karviné se po 17 letech vracejí do nejvyšší soutěže

22. květen 2016

Fotbalisté Karviné jsou opět v první lize. Probojovali se do ní po dlouhých 17 letech. K jednomu z největších úspěchů v historii klubu jim přitom stačila domácí výhra 2:0 nad Pardubicemi, a to v předposledním kole Fotbalové národní ligy.

Utkání s Pardubicemi si nenechala ujít rekordní návštěva diváků. A ti nepřišli zkrátka. Ostatně atmosféru během postupového duelu si pochvaloval i záložník Jan Šisler.

„Přišlo přes dva tisíce lidí a jsem rád, že jsme to pro ně zvládli a postoupili do ligy. Když Ostrava spadla, my jsme postoupili, tak liga v kraji bude,“ řekl záložník.

Obrovský podíl na postupu Karviné má ovšem kouč Jozef Weber. Ten zažil postup do nejvyšší soutěže znovu po třech letech. V roce 2013 totiž dokázal postoupit do ligy s Bohemians 1905. A teď na tento úspěch navázal s Karvinou.

„Můj úkol za ty dva roky bylo vybudovat tým, aby byl schopný hrát o postup. A to se taky povedlo,“ říká trenér. „Loni, když jsem si vyhodnocoval sezónu, jsme dostali moc gólů. Tam jsme začali. A letos jsme se v defenzivě ohromně zlepšili, to byl základ úspěchu,“ dodává trenér.

Jozef Weber má v Karviné smlouvu do posledního června. Zda bude ve Slezsku pokračovat, je otázkou budoucích jednání. Ta se budou týkat i drtivé většiny současného kádru.

autor: ras
Spustit audio