Fotbalisté Opavy se po pěti měsících vracejí na vlastní stadion. Hostí Jihlavu

12. říjen 2018 09:50

Opavští fotbalisté si v pohárovém utkání proti Jihlavě vyzkoušejí nový vyhřívaný trávník. Hrát navíc budou před domácími fanoušky. První tři měsíce na začátku sezony museli kvůli opravě fotbalového hřiště totiž Opavané hrát v Brně.

„Brnu děkujeme, že nás tam nechalo hrát, ale doufám, že se uvidíme až za rok v lize,“ děkuje Brnu za dočasný azyl kapitán Opavy Srb Nemanja Kuzmanovič.

Jako nováček soutěže museli Slezané odehrát v Brně šest ligových zápasů, dva vyhráli a tři prohráli. Zkrátka doma je doma.

„Už na začátku jsme si řekli, že Brno budeme brát jako domácí stadion, ale samozřejmě v těch hlavách to je. Tak se konečně dočkáme domácího prostředí, kde je fantastická kulisa. To nás nakopne ještě víc,“ těší se zkušený Pavel Zavadil, který mimochodem v Brně strávil významnou část kariéry.

Pohárový zápas s Jihlavou bude jistou generálkou na ligový návrat o čtrnáct dní později. „Jihlava přistoupila na to odehrát utkání tady. Z mého pohledu je to ideální, protože se nové hřiště vyzkouší v ostrém provozu. I kluci si otestují domácí prostředí před zápasem s Příbramí,“ říká generální manažer klubu Alois Grussmann.

Na opavském fotbalovém stadionu začalo pokládání travnatého koberce

Pokládání trávníku na opavském stadionu

Za týden budou opavští fotbalisté hrát po téměř pěti měsících na domácím stadionu. Na hřišti už mají vyhřívaný trávník, který je nutný pro ligovou soutěž.

Přidává, že opavské publikum už je na návrat na domácí stadion natěšené. „Určitě tady bude čtyři, pět tisíc lidí, protože samozřejmě budou zvědaví jak na hráče, tak i na nový stadion. Přibylo i ozvučení, je tady nová světelná tabule,“ připomíná Grussmann.

Opava se po těžkém vstupu do ligové soutěže už jako nováček zorientovala a kapitán Kuzmanovič cítí, že výkonnost týmu roste. „Teď už víme, o čem to je. Že nemůžeme bláznit dopředu, ale hlídat si defenzivu, být zodpovědní a poctiví. Přišel nový trenér, je to zase jiný přístup – šatna se snaží a skvěle to funguje,“ doplňuje před utkáním s Jihlavou Nemanja Kuzmanovič.

autor: ddp
Spustit audio

Související