Fotbalisté Slovácka nastoupí k odloženému pohárovému finále proti pražské Spartě, předpověď počasí tentokrát vypadá nadějně

18. květen 2022 11:10

Na domácím stadionu v Uherském Hradišti nastoupí fotbalisté Slovácka ve středu 18. května 2022 od 17 hodin k finále českého poháru proti pražské Spartě. Zápas se měl původně hrát před dvěma týdny, kvůli prudkému dešti byl ale těsně před plánovaným začátkem odložený.

Městský stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti ve středu 18. května 2022 čeká fotbalový trhák. Domácí fotbalisté 1. FC Slovácko totiž ve finále MOL Cupu vyzvou pražskou Spartu. Jde o hodně – nejen o cennou trofej, ale i výhodnější nasazení do evropských pohárů.

Městský stadion Miroslava Valenty se na velký zápas chystá během čtrnácti dnů už podruhé. První pokus totiž zhatila průtrž mračen. Přívaly vody travnaté hřiště proměnily na bazén. Trávník na hrací ploše je podle pořadatelů v pořádku a nadějně vypadá i předpověď počasí. Hlášeno je pouze ochlazení.

Tým 1. FC Slovácko

Záložník Slovácka Vlastimil Daníček věří, že tým se i na druhý pokus dokázal kvalitně připravit a zkoncentrovat:

Sparta v mezidobí odvolala trenéra Pavla Vrbu a hledá nového stálého kouče. Trenér Slovácka Martin Svědík odmítl spekulace, že s pražským klubem jedná o této pozici právě on:

Fanoušci a návštěvníci

Podruhé ve dvou týdnech se na zápas chystá i většina fotbalových fanoušků. Někteří ale kvůli odkladu o možnost osobně navštívit prestižní zápas přišli. Je to například Martin Burian, který dlouhodobě totiž žije v Anglii a návštěvu finálového zápasu v původním termínu plánoval ještě v době, kdy Slovácko ještě ani nemělo jistotu, že ho bude hrát.  Odložený zápas bude nyní bohužel sledovat jen přes obrazovku, lístek prodal kamarádovi.

Spustit audio

Související