Fotbalový Baník Ostrava se vrátil do první ligy vítězně, rozhodl Milan Baroš

29. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

První body v nové sezoně nejvyšší domácí fotbalové soutěže získali hráči Baníku Ostrava. Ligový nováček vyhrál na stadionu brněnské Zbrojovky 3:1.

Dvacet sedm minut trvalo, než padla první branka nové prvoligové sezóny. Povedenou střelou zpoza vápna dostal hosty do vedení Robert Hrubý. Přesně o deset minut později však vyrovnal brněnský Miloš Kratochvíl.

Po necelé hodině hry se obnovené premiéry v dresu Baníku dočkal útočník Milan Baroš. A právě on poslal v 73. minutě hosty opět do vedení.

„Nádherné pocity z každého gólu a speciálně po návratu sem. Po dlouhé době zase gól za Baník, takže ty pocity jsou určitě emotivnější,“ svěřil se po utkání pětatřicetiletý útočník.

Brňané se marně hnali za vyrovnáním, do pořádné šance se nedokázali protlačit. Naopak čelili pokusům soupeře, který využíval oken v defenzivě. V 87. minutě pak na konečných 3:1 pro Baník upravil skóre svým premiérovým gólem v lize Bronislav Stáňa.

Podrobnou reportáž z utkání doplněnou o ohlasy jsme vysílali v dnešním Dobrém ránu Českého rozhlasu Ostrava po osmé hodině.


1. kolo první fotbalové ligy:

FC Zbrojovka Brno – FC Baník Ostrava 1:3 (1:1)
Branky: 37. Kratochvíl – 27. R. Hrubý, 73. Baroš, 87. Stáňa. Rozhodčí: Proske – Kotík, Arnošt. ŽK: Polák – Hlinka, de Azevedo.

Sestavy:
Brno: Melichárek - Šural (85. Jovanovič), Pavlík, Kijanskas, Jablonský (46. Přichystal) - Polák - Pilík (71. Škoda), Kratochvíl - Fortes, Koné, Lutonský. Trenér: Habanec.
Ostrava: Vašek - Breda, Šindelář, Pokorný, Sus - Stáňa, Hlinka, Hrubý, De Azevedo (46. Granečný) - Poznar (85. Panič), J. Šašinka (58. Baroš). Trenér: Kučera.

autoři: tif , dan
Spustit audio