Fotokomora k pronájmu i k workshopům. Svět černobílé fotografie se vám otevře v DKMO

Je vybavena vším potřebným pro vyvolávání černobílých fotografií. Najdete ji ve sklepních prostorách Domu kultury města Ostravy a pronajmout si ji může kdokoli.

Je to přece jen větší prostor než paneláková koupelna. Zvětšováky jsou tady dokonce tři. Tato temná komora je součástí galerie Díra, která se do Domu kultury města Ostravy přestěhovala z Dolu Hlubina.

„Fotokomora na Hlubině byla využívána spíše jednotlivci pro jejich soukromé projekty, kdy měli možnost si to tam pronajmout a neomezeně tam pracovat. V tom budeme pokračovat a chceme k tomu přidat workshopy, pokud nám to covid dovolí,“ říká Terezie Foldynová, fotografka a správkyně temné komory.

Pokud jde o vybavení ve smyslu fotopapír, vývojka a ustalovač, bude vše zajištěno v rámci workshopů. „Jednotlivci, kteří si tento prostor pronajmou, si budou muset tuto fotochemii zajistit sami,“ upozorňuje Foldynová.

Světlo v temné fotokomoře... :)

Terezie Foldynová upozorňuje, že se soustředí pouze na černobílou fotografii. „Bohužel s barvou to nelze, protože nejsme na to zařízeni. A dnes to už opravdu málokdo dělá. My to určitě dělat nebudeme ani v budoucnu,“ uzavřela fotografka.

Kontakty na fotokomoru jsou v audio-záznamu rozhovoru.

Spustit audio

Související