Galakoncert k 90 letům Českého rozhlasu Ostrava: Marie Rottrová rozezpívá Gong

25. květen 2019

Český rozhlas Ostrava letos slaví devadesát let od počátku vysílání. Při této příležitosti pořádá galakoncert, jehož hlavní hvězdou bude Marie Rottrová. Vstupenky na galakoncert, který se bude konat 31. října v Multifunkční aule Gong, jsou právě v prodeji.

Marie Rottrová coby ostravská rodačka ve Studiu S1 Českého rozhlasu Ostrava natočila několik legendárních hitů spolu s kapelou Flamingo. Proto se spolu s ní na galakoncertu objeví také známí hudebníci Petr Němec, Jaromír Löffler a někteří další bývali členové kapely.

„Celá první polovina galakoncertu bude patřit Marii Rottrové, která se představí s aktuálním programem Lady Soul. Druhá část večera je koncipována jako pocta legendární skupině Flamingo/Plameňáci,“ říká k programu galavečera Jan Horák, dramaturg, scénárista a režisér koncertu.

Kromě zážitku z pěveckého vystoupení Marie Rottrové a některých členů kapely Flamingo připravujeme také projekce týkající se hudební historie účinkujících i Českého rozhlasu Ostrava. „Součástí show budou speciální retro projekce a diváci se mohou těšit na několik překvapení, která se, doufám, podaří utajit až do poslední chvíle,“ dodává Jan Horák.

Vstupenky na Galakoncert jsou právě v prodeji. Můžete je zakoupit už od 490 Kč v ostravských informačních centrech Svinov, Karolina a Elektra nebo také online na www.dolnivitkovice.cz.

autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.