Galavečer Šarmantní osobnosti klepe na dveře. 19. října se hradečtí rozhlasáci rádi se všemi potkají

1. září 2021

Nový školní rok odstartoval a s koncem srpna skončilo i prázdninové vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové. Posluchače čekají novinky a opět spousta zábavy. Co všechno se chystá, to dobře ví vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové Lada Klokočníková.

Přes prázdniny jsme cestovali, vařili s šéfkuchařem Radkem Pálkou, hodně také soutěžili a rozdávali grily i chalupářské vybavení. Ale bez soutěží nezůstaneme. Dne začíná soutěž nová.
Přesně tak. Chalupářské léto nám sice pomalu končí, soutěž už skončila, grily jsou rozdány a doufám, že dělají radost. Ale je tu další soutěž s názvem Natankujete zadarmo s Českým rozhlasem Hradec Králové, která potrvá do konce září. V loňském roce se setkala s velkým ohlasem. Je to takzvaná signálovka, takže jakmile uslyší posluchači v našem vysílání zvuk auta a soutěžní signál, zavolají a každý třetí, který se dovolá, vyhrává poukázku v hodnotě 1 000 Kč. To je myslím krásná cena a poslouchat Český rozhlas Hradec Králové celý den se určitě vyplatí.

Vyhlásíme vítěze hned dvou ročníků rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku najednou. Všichni jsme napnutí a zvědaví, jak to dopadne.
Lada Klokočníková, vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zůstávají ovšem naše další pravidelné soutěže, jako je Bleskovka nebo Věřte nevěřte.
To necháváme v 10:35 hodin, protože už jsou na to naši posluchači zvyklí. Pouze v pátek bude soutěž o hodinu dříve, protože začneme opět vysílat z naší Radiokavárny.

Čtěte také

Středeční Křížovka, to už je také naše stálice.
Teď jsme právě připravili písničky na měsíc září, protože na každý měsíc chystáme nové podle přání posluchačů. Tímto děkuji za zaslané tipy a moderátor Karel Sladký už příští týden všechny seznámí s těmi novými. Teď si dáme ještě letní písničky.

Setkávání s hosty a posluchači v rozhlasové kavárně se tedy po prázdninách opět vrací?
To nám hodně chybělo. Tímto zdravím všechny dámy, které chodily pravidelně a posílaly i pohledy z výletů. Ano, pokud nebudou opět zpřísněná opatření, pokud se něco nezmění teď se začátkem školního roku, kdy se děti vracejí do škol a lidé z dovolených, tak radiokavárna začne vysílat 10. září. Prvními hosty budou houslista Pavel Šporcl a také světový tanečník Michal Petr. To je báječný kluk, který cestuje po celém světě, žije v zahraničí a tento jediný termín mu vyhovoval. Další týden potom pokřtíme s šéfkuchařem Radkem Pálkou jeho Šéfkuchařův deník, je to nádherná publikace. Ale není to kuchařka, jsou to jeho kuchařské zážitky ze života.

Čtěte také

A potom také chystáme Japonský den, na to se moc těším. To bude takové ohlédnutí za olympiádou.
Ano, budeme mít Japonský den 24. září. Za to zase děkuji produkční Radce Šubrtové, která připravovala všechny hosty i během koronavirového vysílání. Radce se podařilo sehnat úspěšnou olympioničku, atletku a čtvrtkařku Ladu Vondrovou, která se krátce před olympiádou v Tokiu stala mistryní Evropy do 23 let. A přijede i Ninja spojka z Tokia, herečka a moderátorka s japonskými kořeny Naomi Adachi, která byla také na olympiádě a nechá nás nahlédnout do své práce. Kavárna je malá, takže doporučuji si zajednat místa dopředu. Musíme také stále dodržovat určitá protiepidemická opatření. Dál už máme domluveného na říjen herce a básníka Miloně Čepelku, který slaví 85. narozeniny. Jsem velice ráda, že si na nás našel čas.

Čtěte také

Zastavíme se u čtvrtečního podvečera, protože tam posluchače po 18. hodině čeká další novinka.
Ano, od 9. září začneme každý čtvrtek po 18. hodině začneme vysílat naše Návštěvy. Posluchači jsou na ně zvyklí v nedělním vysílání, ale to bychom chtěli věnovat zejména výběru z našeho bohatého archivu. Tato čtvrteční Návštěva by měla být portrétem regionálních osobností ve východních Čechách. Prvním bude tedy 9. září Miroslav Trudič, seniorský mistr světa ve střelbě z dlouhé zbraně a také velmi známý amatérský filmař. Moderátorka Romana Pacáková už na pořadu pracuje a slíbila, že se podíváme na střelnici i do filmařské dílny. A pokud máte vy tipy na zajímavé lidi, dejte nám vědět.

Čtěte také

Nedávno byl v našem studiu také cestovatel Leoš Šimánek, který přivezl svoji novou knížku.
Z ní bude číst opět herec Pavel Soukup, stejně jako v předchozích četbách z díla Leoše Šimánka. Uzavíráme tím ten cyklus Četby z knih dobrodruha Leoše Šimánka. Tentokrát se jmenuje: Život plný dobrodružství aneb Světem křížem krážem. Leoš Šimánek ke každému dílu ještě vždy přidává svůj zajímavý úvod. Na to se moc těšíme, začínáme v neděli 5. září po 18. hodině, tak si nechte krásnou četbu z knížky Leoše Šimánka ujít.

Budeme dál cestovat i Petrem Voldánem?
Určitě. Petr už je na cestách už teď, má domluvené cestovatele a zajímavé osobnosti. Poslal mi seznam hostů, se kterými se setkáte vždy v pondělí po 18. hodině. Jeho pořad Na cestách s Petrem Voldánem se bude střídat s pořadem Na větvi s Halinou. První živé nahrávky Haliny Pawlowské v Lázních Bělohradě jsou už také naplánovány.

Čtěte také

Tebe ale teď nejvíc zaměstnává příprava dalšího šarmantního galavečera, kde vyhlásíme vítěze hned dvou ročníků rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku najednou, tak to tu ještě nebylo. Všichni jsme napnutí a zvědaví, jak to dopadne.
Hodně nám to zamotává hlavu, to je pravda. Teď už se to musí uskutečnit i kdyby hromy blesky padaly. Řekli jsme si, že i pokud by byla nějaká zpřísněná opatření, tak uděláme alespoň streamované vysílání. Ředitel Jiří Kánský rozesílal dopisy nominovaným, mám aktuálně krásnou reakci jednoho z nich, Jiřího Grygara, který píše, že velice rád přijede. A dodává, že to bere jako sraz spřízněných duší. A o to nám šlo zejména, aby galavečer byl takovým setkáním spřízněných duší. Jednáme s manažerkou Jiřího Suchého, který přislíbil účast a bude hlavním hostem galavečera jako vítěz 24. ročníku. A vyhlásíme vítěze i 25. ročníku. Máme slíbenou účast Pavla Šporcla, který zahraje na housle, soubor Gentlemen Singers připravuje vinš pro oba vítěze. Zazpívají Leona Machálková a Ondřej Ruml, bude tu opět rozhlasový Big Band Gustava Broma s dirigentem Vlado Valovičem, to už je tradice. 19. říjen už je prakticky za dveřmi.

Jak to bude se vstupenkami?
Vstupenky budou v prodeji na HK Point Hradec Králové. A lístky, které jste si už koupili na minulý galavečer, který se kvůli koronaviru nekonal, zůstávají v platnosti i na letošního 19. října.

Lada Klokočníková a Jana Kudyvejsová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celý rozhovor s Ladou Klokočníkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související