Gilbert Keith Chesterton: Tři vražedné nástroje. Otec Brown na stopě záhadné vraždy

26. červen 2021

V povídce Tři vražedné nástroje se otec Brown dostává k případu záhadné vraždy mezi lidmi oblíbeného sira Aarona Armstronga. Na místě činu zůstaly tři vražedné nástroje. Policie je zmatená, ne tak otec Brown, který si s případem jako obvykle lehce poradí.

Čtou: Jaroslav Kuneš, Gabriela Ježková, Rudolf Krátký, Vilém Lamparter, Ladislav Cigánk a Tomáš Sahger
Připravila: Alena Blažejovská
Překlad: Jiří Zdeněk Novák
Zvukový mistr: Josef Daněk
Režie: Jaromír Ostrý
Natočeno: 1993

Gilbert Keith Chesterton napsal přibližně osmdesát knih, několik set básní, kolem dvou set povídek, čtyři tisíce esejů a několik her. Jeho nejznámější literární postavou je otec Brown, kněz ze série  detektivních povídek. Předlohou k vytvoření otce Browna se Chestertonovi stal přítel, katolický kněz John O` Connor, který ho provázel na cestě spirituálního hledání až ke konverzi na katolickou víru.

V povídce Tři vražedné nástroje se otec Brown dostává k případu záhadné vraždy mezi lidmi oblíbeného sira Aarona Armstronga. Na místě činu zůstaly tři vražedné nástroje. Policie je zmatená, ne tak otec Brown, který si s případem jako obvykle lehce poradí. Z překladu Jiřího Zdeňka Nováka pro rozhlas text upravila Alena Blažejovská. V režii Jaromíra Ostrého uslyšíme  Jaroslava Kuneše, Gabrielu Ježkovou, Rudolfa Krátkého, Viléma Lampartera, Ladislava Cigánka a Tomáše Sahgera. Technicky na pořadu, který byl v roce 1993 natočen v brněnském rozhlasovém studiu, spolupracoval mistr zvuku Josef Daněk.

autor: ele
Spustit audio