Hasiči celý den odčerpávali vodu ze sklepních prostor Městské nemocnice Ostrava

7. červenec 2022 11:42

Voda ve středu zatopila sklepní prostory oddělení hemodialýzy v pavilonu A. S největší pravděpodobností se tam dostala kvůli prasklému potrubí, řekli mluvčí hasičů Lukáš Popp a mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská. Zdravotnické zařízení během dopoledne řešilo případný přesun pacientů, ale mluvčí nemocnice odpoledne uvedla, že to nebude nutné.

„Kolem 08:30 jsme obdrželi žádost o spolupráci při čerpání vody v Městské nemocnici Ostrava. Jedná se o prostor zhruba 40 krát 20 metrů a voda dosahovala odhadem do výšky 70 centimetrů,“ uvedl Popp. Dodal, že ze sklepních prostor bylo nutné odčerpat asi 600 kubíků vody. Hasiči nasadili šest kalových čerpadel, která dohromady odčerpávala zhruba 4,5 kubíku vody za minutu.

„Hasiči na místo dále přivezli deset kusů vysoušečů, které jsou aktuálně nemocnici k dispozici pro vysoušení stěn a zařízení vytopených prostor,“ uvedl před 22:00 Popp. Dodal, že ve večerních hodinách se hasičům podařilo napojit celou budovu na velký dieselový agregát, který by podle předpokladů měl být na místě další dva až tři dny.

zdroj: ČTK
Spustit audio