Hasiči evakuovali 34 lidí kvůli požáru panelového domu v Českém Těšíně, škoda dosahuje pěti milionů

30. listopad 2022 10:29

Příčinu požáru zatím šetří hasiči a policisté. Podle informací hasičů začalo před 10. hodinou hořet v jednom z bytů ve dvanáctém patře. Okolo poledne už měli hasiči požár pod kontrolou. Na místo přijelo celkem čtrnáct jednotek včetně hasičů z Polska.

„Šest osob se zranilo. V jednom případě jde o malou popáleninu. Zbytek se nadýchal kouře nebo se jedná o reakci na stres,“ doplnil ke zraněným mluvčí hasičů s tím, že drobné popáleniny utrpěl i jeden z dobrovolných hasičů.

Zespodu budovy jsou vidět ohořelá okna v nejvyšším patře. Na střeše má věžový dům ještě menší nástavbu, která je také ohořelá. Podle hasičů požár zničil celkem čtyři byty, do jednoho z bytů natekla při hašení voda. Hasiči ji odčerpávají speciálním vysavačem. Přesný rozsah škod ale zatím nedokážou určit.

Obyvatelé bytů z nejvyšších pater budou mít zařízené náhradní ubytování. Dům patří největšímu bytovému družstvu Těšíňan, které lidem zajišťuje nocleh v hotelích. Náklady budou nejspíše pokryty z pojistky. Pomoc je připraveno nabídnout také město Český Těšín.

autor: František Kuča | zdroj: ČTK
Spustit audio