Havířov bude mít dvě nové tenisové haly. Staví se v Šumbarku a Životicích

16. říjen 2020 07:50

Tenisté v Havířově budou mít přes zimu víc prostoru na trénování. Tenisové kluby na Šumbarku a v Životicích staví dvě nové haly. Vnitřní hrací plochy do této chvíle chyběly, hráči při tom mají o ně zájem.

„Budova vyrostla jako z vody. Před třemi týdny tady byl jen rám, dělalo se opláštění, během minulého týdne udělali komplet střechu, teď už je hala celá opláštěná,“ říká před tenisovou halou na Šumbarku Petr Špok z místního tenisového klubu.

O hraní je podle něj v Havířově velký zájem a zastřešenou halu měl do této chvíle klub jenom jednu. „Dnes máme v Havířově dohromady osm krytých dvorců a když vezmeme dobu mezi 14. a 20. hodinou, tak kdybychom jich měli dvojnásobek, byly by všechny využité. V létě se hraje v Havířově na asi 22 dvorcích,“ dodává.

Potřebu nových zastřešených hracích ploch ve městě potvrzuje i Jiří Wawrzyczek z Tenis Hillu v Životicích, kde do této chvíle byli jen venkovní kurty. „V zimě nemáme kde trénovat, jezdíme na Šumbark a do různých škol,“ říká Wawrzyczek.

Stavba obou budov stojí přes 50 milionů korun. Většinu nákladů hradí stát, 12 miliony ale přispělo i město. Podle radního Daniela Vachtarčíka (Pro Havířov) zvláště hala na Šumbarku skvěle doplní vznikající sportovní zónu. „Na Šumbarku vzniká sportovní komplex. Nová hala doplní tenisovou halu s dvěma kurty a sousedí s centrem stolního tenisu. Prostory dohromady nabízejí možnosti konání nejrůznějších sportovních akcí nejen tenisových,“ dodává Vachtarčík.

Obě haly mají být hotové do konce tohoto roku a sloužit budou nejen oběma klubům, ale i veřejnosti.

Spustit audio

Související