Havířovská radnice reklamuje sérii vad nového chodníku s cyklostezkou na Dlouhé třídě

23. květen 2018

Stavební firma měla vše dokončit do 22. května, práce ale nestihla včas a v některých místech chodci pořád narážejí na problémy s dlažbou nebo vysokými patníky.

Paní Anna prochází kolem značky, která chodce upozorňuje na průchod staveništěm. „Těšili jsme se na nové chodníky, ale všechno je to hrbolaté, křivé. Myslela jsem, že to aspoň srovnají,“ říká.

Jen kousek od nás už dělníci přeskládávají kus už položeného chodníku. „Vždyť to vidíte, když se na ně podíváte. To nemá zájem pracovat. Je jich tady šest a jenom se točí – nevím, nad čím přemýšlí,“ nevěřícně kroutí hlavou pan Richard.

Havířovská radnice si staveniště kvůli vadám od dodavatelské firmy nepřevzala. Za každý den navíc oproti původnímu termínu teď společnost zaplatí 25 tisíc korun.

„Stavba není dokončená. To, co je provedené, je nekvalitní. Není to to, co jsme zadali zhotoviteli. Takže musí pracovat na kvalitě a dokončit chodníky. Dnes jsme v režimu penále 25 tisíc za každý den, takže všechny ty věci musí být v naprostém pořádku,“ potvrzuje náměstek havířovské primátorky Karel Šlachta (ČSSD).

Jednatel dodavatelské společnosti Silnice.cz Petr Olivík nechtěl současnou situaci příliš komentovat. Práce podle něj probíhají a udělají vše pro to, aby splnili požadavky radnice co nejdříve.

autor: stj
Spustit audio