Hladiny vodních toků zvednuté po deštích v Moravskoslezském kraji klesají

16. říjen 2020 15:32

Některý z povodňových stupňů dnes ráno i odpoledne okolo 14:00 platil na 12 místech. Na Opavě v Držkovicích a Děhylově je nadále třetí stupeň povodňové aktivity, tedy stav ohrožení. Hladina ale postupně klesá, řekla mluvčí Povodí Odry Šárka Vlčková.

Situaci v kraji podle Vlčkové nezhoršil ani ranní či odpolední déšť, protože pršelo spíše v beskydské části. Během dne by další srážky mohly mít různou intenzitu, ale vodohospodáři nepředpokládají, že by významně zhoršily situaci. Spíše mohou přispět ke zpomalení či zastavení poklesu hladin.

Druhý stupeň povodňové aktivity odpoledne platil už jen na Polančici v Polance nad Odrou. První stupeň povodňové aktivity byl na devíti místech v regionu. Některý z povodňových stupňů ve čtvrtek ráno platil v kraji na 24 místech. Ve středu v téže době to bylo na 50 místech.

Nájezd na D1 už je v provoru

Zaplavený nájezd na dálnici D1 ve Vrbici na Karvinsku je v provozu, otevřen byl dnes po poledni.  ČTK o tom informovalo Národní dopravní informační centrum Ředitelství silnic a dálnic. I další silice, například v Držkovicích, Jeseníku nad Odrou či ve Studénce jsou průjezdné.

Naopak od čtvrtečního odpoledne je uzavřeno několik silnic v okolí Hlučínského jezera. „Momentálně jsou stále dopravní komplikace na silnicích v okolí Hlučínského jezera na Opavsku. Neprůjezdné jsou tak některé komunikace nebo jejich části v obcích či městech poblíž jezera. Jedná se o Hlučín, Kozmice, Háj ve Slezsku, Dobroslavice, Kozmice a další,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související