Hmlisto & Petr Linhart: Československá. Vybíráme písničku Vysoko v horách

31. březen 2023

Hmlisto a Petr Linhart, spojení slovenské kapely a českého písničkáře, které se odrazilo na aktuálním albu nazvaném příznačně Československá. Je to jedna z nejkrásnějších nahrávek, jež se v minulém roce objevily.

Československá je deska plná silných příběhů a svědectví o intenzivním životě. Nebojí intimnosti a pravdy, která může bolet, ale její přijetí a pochopení člověku dá novou životní zkušenost.

Československá je album plné jemných a náladových folkových písní. Jejich éterická zvuková stránka přesahuje běžnou úroveň tuzemského folku. Je barevná, atmosférická a ukazuje na široké posluchačské zázemí protagonistů.

Hudba je svůdnou syntézou world music, etnických kořenů i progresivních postupů. Aranžmá je rafinované a zvuková kvalita alba je opravdu mimořádná.

Sečteno a podtrženo, je Československá albem, které se neobjevuje každý rok. Je to počin, který by neměl zůstat bez odezvy, když se budou udílet ocenění hudebních odborníků. Věřím, že nezůstane bez odezvy ani u vás, našich milých posluchačů, kteří dobrou hudbu a texty bezpečně poznají.

Z alba Československá kapely Hmlisto a Petra Linharta si poslechneme píseň s názvem Vysoko v horách. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související