Hobby magazín 98

18. říjen 2008

V 98. vydání pořadu Eduarda Hrubeše si povíme o jedné velmi zajímavé pokojové rostlině, která je sice velmi náročná, ale pěstiteli se náležitě odmění bohatou květenou. Pokud jste milovníky lidových tradic a obyčejů, přijdete si na své v reportáži Soni Jindrové, která se vydala za jednou nadšenkyní v této oblasti. Jaký je rozdíl mezi motorovou a benzínovou pilou vám ve své reportáži objasní Petr Jindra.

Jak říkají někteří lidé: Dům nebo byt bez kytek nedýchá. Pro ty, kteří mají rádi pokojovky a hlavně se o ně rádi starají, máme jeden tip. Květina, kterou vám dnes Soňa Jindrová představí a také doporučí, je totiž docela náročná. Za správnou péči se vám ale náležitě odmění bohatou květenou.

Tradice
Kdysi se na vesnicích udržovalo hodně lidových tradic a obyčejů. Postupně ale třeba Máje a Masopusty vymizely. Zásluhu na jejich comebacku mají mnohá muzea, skanzeny a hlavně nejrůznější nadšenci.

Motorové pily
Petr Jindra vám představí jednotlivé typy motorových pil, vysvětlí rozdíly mezi elektrickou a benzínovou pilou, doporučí doplňky, přinese praktické rady pro práci s motorovou pilou, a poučí o bezpečnosti práce.

Domácí zvířata
Zjistili jste, že byste chtěli být hospodáři? Tak si pořiďte velký dům s obrovským pozemkem a začněte stavět chlívky, kotce a další ubytovací zařízení pro nejrůznější domácí hospodářské zvířectvo. Není to ale tak jednoduché - to zjistila Soňa Jindrová.

Dobrá rada na závěr
Když přijde návštěva, po které zůstane v místnosti kouř z cigaret, zapálíme jeden nebo dva bobkové listy, zápach zmizí.
Spustit audio