Hokejisté Třince jsou ve finále! V sedmém rozhodujícím utkání porazili Plzeň 5:1

15. duben 2019

Třinečtí Oceláři v sedmém utkání semifinálové série porazili plzeňský tým 5:1. Ve finále je čeká Liberec, který v šesti zápasech vyřadil obhájce titulu z Brna.

Třinec si na vítězství zadělal už v úvodní třetině, kterou vyhrál 3:0. O dvě branky se postaral Dravecký. V závěru druhé části hry se hostům podařilo snížit gólem Preisingera. Tříbrankový náskok vrátil Třinci v 56. minutě veterán Růžička. Na 5:1 v poslední minutě při power play výhru pečetil Galvinš.

Ve finále se Oceláři představí pošesté a budou útočit na druhé zlato po triumfu z roku 2011. Sérii s Libercem začnou ve čtvrtek na severu Čech. Plzeň stejně jako v minulém ročníku získala bronz.

Třinec jako první tým v historii domácí soutěže dokázal vyhrát sérii play off na čtyři vítězné zápasy poté, co prohrál první dva duely doma. Plzeň hrála rozhodující sedmý zápas posedmé a poprvé jej nezvládla.

Semifinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:1
(3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Dravecký, 14. Werek (Marcinko, Gernát), 19. Dravecký (Hrňa), 56. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 60. Galvinš - 38. Preisinger (Pulpán, N. Jones). Rozhodčí: Hodek, Šír - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2, navíc Jan Kovář (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio