Hokejisté Třince prohráli první finálový zápas v Liberci, v sérii vedou už jen 2:1 na zápasy

22. duben 2021 21:56

Hokejisté Liberce porazili ve třetím finálovém utkání play off extraligy Třinec 3:0 a v sérii na čtyři výhry snížili na 1:2. Severočeši rozhodli zápas v první třetině, kterou vyhráli 2:0.

Góly Bílých Tygrů dali obránce Petr Kolmann, který vstřelil svou první branku v extraligovém play off, a útočníci Radan Lenc s Michalem Bulířem. Třetí čisté konto v aktuálních vyřazovacích bojích uhájil brankář Petr Kváča.

Zpočátku byli sice o něco aktivnější Oceláři, ale jejich rozlet přibrzdil ve čtvrté minutě Kolmann, když otevřel skóre povedenou ranou od modré čáry. Domácím vedení očividně pomohlo a dostali se i do dalších šancí. Rychlovského a krátce poté i Grígera však vychytal brankář Kacetl.

V 17. minutě už se Bílí Tygři dočkali, když dokázali vybojovat puk v útočném pásmu, Birner nabil Lencovi a ten zpoza kruhu pro vhazování zvýšil na 2:0. Reprezentační útočník ukončil 12 zápasů trvající gólový půst – naposledy skóroval hned v úvodu play off v polovině března. Od té doby si připsal 11 asistencí.

Třinečtí měli nakonec štěstí, že do kabin odcházeli pouze s dvoubrankovým mankem. Vzápětí čelili přesilovce domácích, v níž nevyužil další šanci Lenc a Vlachovo zakončení skončilo na brankové konstrukci.

První početní výhodu hostů v utkání rozpůlila přestávka. Při té druhé, kdy musel ve 27. minutě na trestnou lavici Musil, byli už mnohem nebezpečnější a Kváča měl napilno. V největší šanci na něho nenašel recept ani kanonýr Stránský.

Jinak se ale hrálo v režii libereckých hokejistů. Ve 32. minutě zakončoval Musil z dobré pozice nad. O chvíli později pálil z ideální pozice Rosandič, jenže Kacetl vytěsnil puk se štěstím okrajem lapačky.

Třinečtí ve třetím dějství bojovali o zdramatizování koncovky, ale gól naděje nepřišel. I kvůli skvěle chytajícímu Kváčovi. Ten si poradil s dorážkou Michala Kovařčíka, obrovskou šancí Hrni i slibným pokusem Vrány. Závěr zkomplikoval hostům faul Gernáta v 57. minutě. Když to pak zkusili bez gólmana, využil toho Bulíř.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio

Související