Hokejisté Třince půjdou do play off proti Kometě Brno i s kapitánem Petrem Vránou

18. březen 2021

Třinecké hokejisty před několika týdny zasáhla tragédie. Jejich kapitán Petr Vrána přišel o manželku. V těžké životní situaci mu jeho spoluhráči chtějí pomoci a on zase cítí odpovědnost vůči týmu. V play off bude hrát.

„Budeme kompletní,“ oznámil po tréninku, na kterém byl i Vrána, jeho třinecký spoluhráč z prvního útoku a nejlepší extraligový střelec Matěj Stránský. Pochopitelně měl z návratu kapitána radost. „Je to náš kapitán a lídr, takže jsme všichni rádi,“ přidal autor třiatřiceti gólů v základní části.

Trenér Třince Václav Varaďa krok Petra Vrány pochopitelně také uvítal. „Hovořil jsem s ním, prožil si těžkých čtrnáct dní. Jsme rádi, že je zpátky. Situaci samozřejmě nemá jednoduchou, ale jak my jako tým tak i ostatní se mu budou snažit pomoct. Je to jeden ze základních kamenů našeho týmu, takže si toho hodně vážím,“ řekl Varaďa.

O tom, že se v těžké životní situaci třinecký kapitán vrátí, věděl Varaďa už pár dní. „V uplynulém týdnu byl pohřeb jeho manželky, já jsem s ním následně po pohřbu několik dní komunikoval a domluvili jsme se, že se k nám přidá už během tohoto týdne,“ dodal kouč.

Varaďa už od konce základní části tak musí s celým týmem hodně psychologicky pracovat. Ale věří, že hokej pomůže překlenout velký smutek i samotnému Vránovi.

Aktuální situaci ale nebere třinecký trenér jako automatickou. Záleží jen na chuti a přání samotného Vrány. „Teď to cítí takhle. Je play off a je tady pro kluky, vede je. Taky si myslím, že přijde na jiné myšlenky. Samozřejmě to neustále prožívá a taky může dojít k nějakému zvratu, že to vidí zase jinak. Jsem rád, že se s tím pere, je to bojovník. Jsme rádi, že ho máme tady,“ uzavřel Varaďa.

Každopádně nedávno s Vránou Třinec prodloužil smlouvu. Oceláři vstoupí do play off proti Kometě Brno dvěma domácími zápasy v sobotu a v neděli.

Spustit audio

Související