Hokejisté Třince vrátili Plzni dvojitou domácí porážku. Stav série je 2:2

8. duben 2019

Třinec porazil Plzeň 4:3 a srovnal stav série na 2:2. I nadále tak u této dvojice platí, že zápasy vyhrává hostující tým.

První šanci v utkání měl třinecký Erik Hrňa, který se objevil volný na pravém kruhu. Při zakončení z první ale zlomil hůl. Příležitost na otevření gólového účtu zápasu tak dostala Plzeň, Petra Straku nicméně vychytal brankář Šimon Hrubec.

Úvodní branku tak viděli diváci na plzeňském zimním stadionu až v 23. minutě. V přesilové hře našel Milan Gulaš přihrávkou na modrou Lukáše Pulpána, který napřáhl a vymetl horní roh Hrubcovy brány.

Vedení ale Plzni dlouho nevydrželo. Už o dvě minuty později se o vyrovnání postaral polský útočník Aron Chmielewski a poté, co po devíti sekundách přihrávku Hrni tečoval do branky Ethan Werek, vedli třinečtí Oceláři 2:1.

Oceláři znovu nestačili na rozjetou Plzeň a v semifinále prohrávají už 0:2

Plzeň vyhrála v Třinci i ve druhém semifinálovém zápase

Třinečtí hokejisté se v semifinálové sérii extraligového play off s Plzní zatím trápí. Po středeční prohře 1:4 ztratili Oceláři i druhý čtvrteční duel 2:3. Plzeň si tak veze na domácí led z Třince dvě výhry.

Ještě veseleji bylo Třinci ve 27. minutě. Kotouč se po kombinaci dostal na hokejku Erika Hrni, který ranou pod horní tyč zvýšil na 3:1.

Svěřenci trenéra Ladislava Čiháka se ale obratem ve skóre nenechali zaskočit a odměněni za to byli v přesilové hře, když přihrávku Jana Kováře dokázal zužitkovat Vojtěch Němec.

Po další trefě Wereka to byl ale znovu Třinec, který vedl o dvě branky.

Do závěrečného dějství však vkročili lépe Západočeši. Gulaš našel při přečíslení na levé straně Kováře, který ještě vylepšil pozici pro Jakuba Poura a ten vstřelil kontaktní gól na 3:4.

Plzeň vsadila vše na jednu kartu a v závěru to zkoušela bez brankáře Dominika Frodla. Ani to jí ale k vyrovnávací brance nepomohlo a i druhý zápas na svém stadionu prohrála. Stav série je po čtyřech zápasech srovnaný na 2:2.

autor: krb | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio