Hokejisté Vítkovic porazili v předkole play off Spartu 2:1

12. březen 2019

I díky důležitým zákrokům brankáře Patrika Bartošáka porazili hokejisté Vítkovic pražskou Spartu v prvním utkání předkola play off 2:1. Vítkovický gólman pokryl celkem 36 střel a v zápase patřil mezi hlavní opory Ostravanů.

Patrik Bartošák Vítkovice podržel hlavně v 53. minutě. To když jel za stavu 1:1 sám na branku útočník Sparty Andrej Kudrna. Jeho střelu brankář Vítkovic vyrazil a z protiakce dali Ostravané vítězný gól na 2:1.

„Čekal jsem spíš střelu. Vím, že střelu má rychlou – švihovku. Zůstal jsem trošku níž, aby mě nemohl objet, když půjdu dolů. Naštěstí jsem nechal ruce před sebou a naštěstí mi trefil vyrážečku. Já jsem neudělal nějaký zákrok, jen jsem dal ruce tam, kde jsem je měl mít,“ popisuje klíčový zákrok vítkovický brankář Patrik Bartošák.

Přiznává však, že jeho tým měl při následné protiakci štěstí. Gólman Sparty Matěj Machovský vyrazil střelu Ondřeje Romana pouze před sebe a Radoslav Tybor tak dával gól do poodkryté brány.

„Bylo to pro ně trošku nešťastné, ale díky bohu se to odrazilo Tyborovi přímo na hokejku. Ukázali jsme tlak do brány a vyústilo to v dobrý výsledek pro nás,“ dodala opora Vítkovic.

Směrem dozadu a co se týče nasazení Vítkovice zápas zvládly. Podle trenéra Jakuba Petra ale musí Ostravané zapracovat na hře dopředu. „Myslím si, že na v ofenzivní stránce hry a v přesilovkách nebyla kvalita. Věřím, že si do dalších zápasů přeneseme víc klidu a budeme nebezpečnější,“ říká trenér Vítkovic Jakub Petr.

Série pokračuje ve Vítkovicích druhým zápasem už od pěti hodin odpoledne, o dvě hodiny později se hraje také druhý zápas Mladé Boleslavi se Zlínem, i tam první duel zvládli domácí.

Spustit audio