Hokejisté Vítkovic potvrdili formu, derby s Třincem rozhodl v poslední třetině Dočekal

16. únor 2020 18:23

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 46. kole extraligovém kole na ledě Třince 3:2 a v boji o záchranu si připsaly šestou výhru z posledních osmi zápasů. Hosté v derby dvakrát prohrávali, vyrovnali ale v závěru první i druhé třetiny. Zápas rozhodl v 50. minutě ze sólového úniku Martin Dočekal, který skóroval po pěti měsících.

Třinec postrádal elitního útočníka Wolského, který se podle slov trenéra Václava Varadi potýkal už před minulým utkáním se zdravotním problémem v horní části těla. Domácí gólman Jakub Štěpánek nastoupil poprvé proti Vítkovicím, za které v sezoně 2006/07 debutoval v extralize a později s nimi získal i stříbro.

Třinec přežil v úvodu gólovou šanci Šišovského a v osmé minutě udeřil. K osamocenému Chmielewskému se k levé tyčce trochu se štěstím odrazil puk a šancí nepohrdl. Vítkovičtí zahrozili v oslabení. Po špatné přihrávce Vrány se dostal do úniku Mallet, ale minul branku. Stejný hráč si spravil náladu v závěru třetiny, kdy před brankou zachoval chladnou hlavu, poslal Štěpánka na druhou stranu a skóroval do prázdné.

Na začátku prostřední části se před Dolejšem zjevil Marcinko, ale trefil jen beton. Aktivnější Třinec šel přesto do vedení, v přesilové hře se trefil po vyhraném vhazování od modré čáry Doudera. Hostujícímu mužstvu však opět vyšel závěr třetiny a Schleissova střela z pravého kruhu k bližší tyči prošla až za Štěpánkova záda.

Třinec se ve třetí třetině tlačil dopředu, jenže do vyložené šance se nedostal. Navíc v 50. minutě ujel domácím Dočekal, který uspěl střelou mezi betony. Vítkovický útočník skóroval poprvé od úvodního kola a po 32 utkáních bez gólu. Domácí se ve zbytku zápasu včetně více než minutové hry bez brankáře na nic extra nezmohli.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Chmielewski (Marcinko, M. Stránský), 34. M. Doudera (Hrňa, M. Kovařčík) - 20. Mallet (Lakatoš), 38. Schleiss (J. Hruška, Štencel), 50. Dočekal (T. Kubalík, Štencel). Rozhodčí: Lacina, Stano (SR) - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

zdroj: ČTK
Spustit audio