Hrádek se pyšní interaktivní naučnou stezkou. Ukázal nám ji starosta Robert Borski

12. srpen 2021

Jedinečná oblast lužního lesa a zátočin řeky Olše doslova přetéká zástupci rostlinné i živočišné říše. Objevit je můžete i vy.

Stezka se nachází v lokalitě Girov. Nabízí ptačí pozorovatelnu a taky spoustu informací, které může turista vytěžit prostřednictvím QR kódů a chytrých mobilních telefonů. Třeba ptačí trylkování.

„Na jednotlivých tabulkách v terénu je fotka rostliny nebo živočicha, aby si to člověk mohl spárovat s tím, co vidí, je tam QR kód a když na to návštěvník chytrým telefonem zamíří, tak se dozví o tom zvířeti nebo rostlině všechno možné. V případě ptáků tam máme ještě druhý QR kód a když na to člověk zamíří mobil, tak mu to začne zpívat v mobilu. Přesně ten zpěv toho konkrétního ptáka,“ říká starosta Hrádku Robert Borski (STAN).

Příroda tam umí příroda pěkně překvapit. Nejen návštěvníky a turisty, ale taky samotné tvůrce stezky. Ti totiž naučné tabulky podle sezóny obměňují a aktualizují a přitom objevují další rostliny a živočichy, kteří se v oblasti lužního lesa vyskytují.

Spustit audio