I pečivo, jako základ našeho jídelníčku, potřebuje péči. Jak jej uskladnit, vám poradí Domácí štěstí

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Kváskový chléb je v současnosti v centru zájmu zákazníků

Pečivo tvoří základ našeho jídelníčku. Bohužel rychle stárne a jeho skladování rozhoduje o tom, jak dlouho si na něm budeme pochutnávat. Nejohroženější je vše z bílé pšeničné mouky, naopak chleba a pečivo z mouky žitné nebo celozrnné vydrží déle. A jak tedy pečivo správně skladovat?

Ideální není ani igelitový pytlík, ani lednice. Obojí napomáhá tomu, aby se na pečivu tvořila plíseň. Ale vzpomeňte si na naše babičky, ty věděly, jak na to. Chleba vždycky zabalily do čistého plátýnka a uložily do tmavé spíže. Pokud nemáte spíž, použijte chlebovku, nejlépe dřevěnou a prodyšnou. A pokud vám chleba přece jen ztvrdne, stačí ho položit na plech pokapaný vodou a krátce rozpéct. Křupavé dny vám přeje vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio