Jak budou vypadat ve sportu nejbližší dny a týdny? Snaha je stále hrát

18. leden 2022 10:15

Při předchozích koronavirových vlnách se sport hromadně zastavoval a některé závody a soutěže se ani nehrály, nebo nedohrály. Teď je snaha při nárůstu nemocnosti napříč sporty hrát s těmi zdravými sportovci.

„U nás je to tak, že pokud je šest hráčů schopných hrát, tak se hraje. Zvláště pak v této omikronové situaci. Pokud je někdo nakažený, musí být v karanténě. Takže jsme to v devíti nějak odehráli,“ popisoval situaci z víkendu manažer ostravských volejbalistů Tomáš Zedník. Musel vést zápas proti Českým Budějovicím jako trenér, kouč Vlkolinský byl totiž také mezi nakaženými.

„Přemýšleli jsme o odkladu, ale to nám bylo zamítnuto, že by nás muselo být méně než šest,“ doplnil smečař Ostravy Matouš Vancl. Na palubovce byla šestice mnohdy mladých hráčů a za hřištěm tři mladí náhradníci.

Čtěte také

V basketbalové lize byl kvůli nemoci v týmu Ostravy odložený sobotní prestižní zápas v Opavě.

Také v mnohem větším sportovním odvětví hokeji se nákaza postupně šíří extraligou. Některé týmy si dokáží pomoct hokejisty z druhé nejvyšší soutěže, jiné zápas odkládají. Záleží také na domluvě klubů.

Zatímco nedělní zápas Olomouc–Třinec byl díky vstřícnosti Olomouce odložen, v pátek musel Třinec proti Zlínu hrát. A z půlky nastoupili za Oceláře hráči z Frýdku-Místku. „Jejich stanovisko bylo, že nemůžou najít termín. To jsme respektovali a podle toho se připravili,“ musel trenér Třince Václav Varaďa narychlo hledat hokejisty schopné hrát.

Zlín jim nevyhověl, ale po zápase sám spadl do karantény. Došlo na slova asistenta trenér Luboše Roba.

Čtěte také

Pochopitelně po jakékoliv nemoci se sportovci musí hlídat a fyzickou zátěž hned nepřehánět. „Co jsem se bavil s klukama, všichni šli na vyšetření všech orgánů. To, si myslím, není v každém manšaftu. Akorát říkali, že šlo cítit, že byli pět dní mimo led,“ doplnil třinecký útočník Vladimír Svačina.

Ve čtvrtek by měl jeho tým nastoupit proti Pardubicím, zatímco dnešní utkání Vítkovic v Českých Budějovicích bylo kvůli nákaze v jihočeském týmu odloženo.

Spustit audio

Související