Jak na přesolenou polévku a jak poznáte dobrou kávu?

V kuchyni se občas něco pokazí, ale často se dá takový pokrm docela dobře zachránit. A stačí k tomu suroviny, které jistě máte doma.

Praktická hospodyňka dávala svým čtenářkám mnoho užitečných rad. Mám pro vás několik z nich:

  • Přesolenou polévku zbavíme slané chuti, když do ní přidáme trochu cukru a vaříme ji o něco déle než obvykle. Stejně působí na přebytečnou sůl také stříbrná lžička, kterou vyváříme v pokrmu alespoň čtvrt hodiny.
  • Nepříjemně nasládlou chuť starších brambor odstraníme, když je před vařením hodinu namáčíme ve studené vodě.
  • Rybu bez námahy zbavíme šupin, když ji budeme minutu máčet ve vařící vodě.
  • Dobrou jakost kávy poznáme, když udeříme upraženým zrnkem o desku stolu. Správně upražené povyskočí, špatně upražené nejen nebude skákat, ale ještě se rozlomí.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio