Jak se dělá rozhlas. Pod pokličku vysílání jste mohli nahlédnout na dni otevřených dveří

15. květen 2022

Český rozhlas si připomíná 99 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání a svá studia včera otevřel veřejnosti. Na své posluchače čekal dopoledne i odpoledne taky tým Českého rozhlasu Ostrava. Ostatně oblíbený Den otevřených dveří se konal po dlouhé pauze vynucené covidovým omezením.

Mezi prvními do ostravského rozhlasu přichází mladý hoch Adam Křemek s babičkou. Překvapivě Adam je posluchačem rozhlasu a jeho babička zase překvapivě v rozhlase na dni otevřených dveří jako věrná posluchačka ještě nebyla. „Já poslouchám Noční linku, u toho vždycky usínám,“ směje se Adam.

Zběhlejším návštěvníkem je pan Pavel z Moravské Ostravy. „Naposledy jsem tady byl rok před covidem a od té doby se to tady pěkně zadaptovalo,“ říká.

Artur Kubica

„Jste hodně pozitivní a máte pěkné reportáže. A říkala jsem to i panu Piskalovi, že bez těch pozitivních věcí bych to neposlouchala,“ usmívá se paní Jaroslava z Bobrovníků.

Den otevřených dveří měla i ostatní regionální studia Českého rozhlasu. V Olomouci se při té příležitosti mimo jiné loučili se starou budovou, v pražském Karlíně si zase připomněli 20 let existence. A v Hradci Králové zjistili, že mají mezi návštěvníky posluchače Českého rozhlasu Ostrava.

Související