Jako Zdeněk Mann je s ostravským rozhlasem spojený jen málokterý zpěvák

14. prosinec 2020

Pětasedmdesátku právě dovršil Zdeněk Mann, zpěvák spojený s ostravským rozhlasem jako málokterý. A kamarád od pohledu i po hlase.

Zdeněk Mann se narodil 12. prosince 1945, do ostravského rozhlasu se dostal v roce 1971 zásluhou dramaturga a dirigenta Drahoslava Volejníčka a první úspěchy získal se Skupinou Ivo Pavlíka. Kromě kmenového rozhlasového orchestru byl také hlasem jedné etapy Bukanýrů.

Zdeněk Mann byl s ostravským rozhlasem spojen nejen jako zpěvák, ale i jako zřízenec velkého hudebního studia 1. Tamější kuchyňce, kde se vařilo kafe a muzikantům podávaly všeliké dobroty pevné i tekuté, se původně říkalo U Lojziček, za časů Mannových pak U Zdeňků, to když se do rozhlasového podpalubí dostal na pár let jeden z řidičů, co měl zrovna papíry v čistírně, taky Zdeněk. Ale to už měl pan Mann vlastní country rockovou kapelu Terč...

V moderní country muzice byl a je Zdeněk Mann nejvíce doma, víc než zpěvák hlasu velikého vypravěč příběhů o cestách, kamarádství, možná i zradách, o věcech prostých, obyčejných, i o lásce.

Zdeňku Manne, pětasedmdesátiletý, všechno nejlepší!

Spustit audio

Související