Jarní část soutěžní přehlídky REPORT 2012 ovládla Ostrava

4. květen 2012

Dvě první ceny pro redaktory Českého rozhlasu Ostrava a třetí místo pro redakci ČRo1-Radiožurnálu – takový je součet jarní etapy soutěžní přehlídky rozhlasové publicistiky a dokumentu REPORT 2012, kterou už tradičně pořádá Sdružení pro rozhlasovou tvorbu.

Její XXI. ročník odstartoval ve čtvrtek v Praze, kam se sjeli rozhlasoví redaktoři z celé republiky. Soutěžilo se v první ze tří kategorií – reportáž do 10 minut.

„Z více než dvaceti přihlášených příspěvků zvítězila reportáž ostravského Martina Knitla Díra do světa referující o duchovním z Hlučínska. Ten k potěše všech nechal namontovat kameru, přenášející prostřednictvím internetu veškeré dění v kostele,“ řekl Michal Bureš, předseda Výkonného výboru pořádajícího Sdružení pro rozhlasovou tvorbu.

Druhé místo patří začínající ostravské redaktorce Janě Jeckelové za reportáž Lékařská dokumentace v potoce. Na ploše necelých dvou minut v ní podává plastický obraz o neobvyklém nálezu v Dětřichovicích na Bruntálsku.

„Třetí místo si odnáší redaktor Radiožurnálu Ľubomír Smatana za originálně pojatý portrét Černý farář o africkém misionáři Bobu Ogolovi, který už pátým rokem působí v Nejdku u Karlových Varů,“ dodal Bureš.

Další ostravská redaktorka Andrea Čánová pak zaujala porotu originalitou svého soutěžního příspěvku a umístila se čtvrtá.

REPORT 2012 pokračuje na podzim kategoriemi publicistika a dokument. Soutěžit se v nich bude od 6. do 8. listopadu.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio