Jeff Bezos vyslal do vesmíru obří dildo. Internet ho ale pořád nemá rád

26. červenec 2021
Fenomem

Majitel společnosti Amazon a nejbohatší člověk na světě Jeff Bezos má tolik peněz, že si mohl dovolit postavit vlastní raketu a vyletět s ní na hranice vnějšího vesmíru. Jenže internetovým vtipálkům se prostě nezavděčíš, let Blue Origin se stal minulý týden terčem řady memů.

„Určitě si tady někdo něco nekompenzuje,“ psalo se na Twitteru, kde vtipálci srovnávali raketu s mužským pohlavním údem nebo sexuální pomůckou. Bezos se také dočkal srovnání se záporákem Dr. Zlounem, který ve filmu o špiónu Austinu Powersovi poslal do vesmíru raketu ve tvaru penisu.

Přirovnání k filmovému záporákovi má své opodstatnění. Není žádným tajemstvím, že s pracovními podmínkami v jeho podnicích to není úplně růžové. „Zaměstnanci Amazonu, Bezos je ve vesmíru, rychle založte odbory,“ reagoval kdosi na úspěšný start rakety. A když se vrátil, na Twitteru jsme se dočetli: „Bezos strávil ve vesmíru víc času, než Amazon dovoluje svým zaměstnancům přestávek na záchod za celý rok.“

Na rozdíl od svého miliardářského kolegy Elona Muska nevzbuzuje sedmapadesátiletý Bezos sympatie memové kultury. Když už se objevuje v memech, tak maximálně v těch, které si z něho dělají srandu. Vypadá to, že zatímco let do vesmíru se dá zaplatit, lásku a obdiv lidí na internetu si koupit nelze.

Poslechněte si aktuální vydání rubriky Fenomem a zjistíte, proč si internet střílí z nejbohatšího muže na zeměkouli. Co by na to řekl Austin Powers a je vážně šéf Amazonu Dr. Zloun? Co si Jeff Bezos kompenzuje a která píseň o něm aktuálně trenduje na TikToku a je k němu hodnější než memy s jeho kosmickou raketou?

autor: Karel Veselý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.