Jeseter. Ostravská art-rock formace, která si na jednom pódiu zahrála s Jethro Tull

19. srpen 2021

Dalším hostem „živé“ série Harendy, našeho hudebního týdeníku, je art-rocková formace Jeseter. Je to mj. kapela, která si na jednom podiu zahrála s Jethro Tull.

Skupina Jeseter vznikla v roce 2005 a dala si za cíl interpretovat hudbu legendární skupiny Yes. Tento náročný úkol přešel později do jejich vlastní tvorby, který je touto legendou poznávacím znamením.

Muzikanti, kteří se v Jeseteru sešli, hráli či možná ještě i hrají v kapelách Odpich, Maya, Robson, The Pych, Jazz Combo, Mupy Mup, Spolčení hlupců, Mroš & Voices, či Fantastik. Takže zkušeností mají určitě víc než dost.

Kaviárové dědictví hudby

Skupina (Y)eseter vznikla jako předzvěst kulatých narozenin jednoho z protagonistů a stala se tak vlastně narozeninovým dortem, v podobě hudebního menu vzdávajícího hold skupině Yes a jejich nádherné superskladby „Close to the edge“. Po secvičení tohoto veledíla a následné prezentaci se tento Yeseter (čti Ještěr) proměnil v Jesetera (čti, jak chceš), aby ze sebe vydal to nejlepší – kaviárové dědictví hudby.

Jak moc či málo kaviárové to hudební dědictví je, uslyšíte v naší rozhlasové Harendě. Přejeme vám pohodový a ničím nerušený poslech!

Jeseter v S1, v Harendě...

Playlist Harendy

00:00 znělka Harendy
00:11 úvodní slovo Igora Vašuta
00:52 V baru tam na předměstí (hudba a text Robert Hejduk)
10:33 rozhovor s kapelou
14:59 Ptám se já řeky (hudba a text Jan Gajdica)
20:38 rozhovor s kapelou
23:50 Píseň neznámému bohu (hudba a text Jan Gajdica)

autoři: Igor Vašut , tif